10/9 20:00 Mad Max - Fury Road (15 år)

Kjøp
  • kr 100,00
  • 134 Igjen

PS. Husk å kjøpe medlemskap i tillegg til billett om du ikke allerede er medlem.


Fury Road er noe helt unikt, og noe enhver actionfan bør få med seg. Den vant drøssevis med priser, inkludert Oscar for beste regi, og er regnet av flere som en av de beste actionfilmene som noensinne er laget.


Du inviteres til heseblesende action i en vill, fantasifull, postapokalyptisk ørken. En armé med stråleskadd ungdom jager Imperator Furiosa, en kvinne som har forrådt småby-diktatoren Immortan Joe. Hun har stjålet hans kjæreste eiendeler og rast ut i ørkenen. En vandrer ved navn Max blir motvillig dratt inn i kampen.


Du rekker knapt å trekke pusten de to timene filmen varer. Hvert sekund er et vakkert, actionfylt, tidvis brutalt skue. Du forlater kinoen med hjertebank - og det er før du tenker på at nesten alt du har sett er ekte stunts.

Fyren som henger frampå en bunke med høyttalere som raser fremover i full fart, mens han riffer løs på en flammekastende elgitar? Han gjorde det. Gærningene som border en ombygd trailer i fart ved å slenge seg på toppen av påler, som en ekstremsport-variant av stavsprang? De gjorde det.


Mad Max: Fury Road er den fjerde Mad Max-filmen, men du behøver ikke å bekymre deg for de andre filmene. Hver film i serien er sitt eget beist, med sin egen smak. Max selv kan bare kalles hovedpersonen i sin første film - deretter er han som en postapokalyptisk Lucky Luke: En fyr som vandrer innom andres historier, hjelper dem (om enn noe mer motvillig enn cowboyen) og forlater dem.


Men vi trenger ikke å la ham være en stakkars ensom cowboy. Vi kan følge ham igjen og igjen, og det anbefaler vi selv om du har blurayen. Dette er en film som virkelig fortjener å sees på stor skjerm med et buldrende lydsystem som ikke trenger å ta hensyn til naboene.


Tekst: Vesterålen filmklubb


Australia, 2015.
Regi: George Miller.
Med: Tom Hardy, Nicholas Hoult, Charlize Theron, Rosie Huntington-Whiteley, Zoë Kravitz, Riley Keough, Nathan Jones, Josh Helman
Språk: Engelsk med norske undertekster
Lengde: 2 t.
Aldersgrense: 15 år