11/09 13:00 Tre fra Sapegin: Katten Mons, Saltkvernen og Huset på Kampen (Alle)

Kjøp
  • fra kr 20,00
  • 133 Igjen

Pjotr Klimentjevitsj Sapegin jobber innenfor flere kunstuttrykk og har de siste 30 årene særlig konsentrert seg om animasjonsfilm. Han har laget mange minneverdige plastelinafilmer, som har gjort inntrykk på både barn og voksne.


KATTEN MONS (1995)

Katten Mons var Sapegins første prisvinnende film. Filmen er basert på et eventyr og handler om en glupsk katt som nekter å spise fisk. I stedet begir den seg ut på et etegilde i den reneste Monty Python-stil, mens magemålet vokser seg større og større. Figurene er formet i plastelina, og bildebakgrunnene er laget ved å smelte leire utover en glassplate, en teknikk du også kan finne igjen blant annet i filmen Saltkvernen.


SALTKVERNEN (1998)

Saltkvernen tar utgangspunkt i eventyret Kverna som står og maler på havsens bunn, og har en stemningsfull fortellerstemme av Nils Ole Oftebro. I filmen lærer du både om ærlig arbeid, ukritiske ja-mennesker, grådighet – og ikke minst: Hvordan havet ble salt.


HUSET PÅ KAMPEN (1998)

Denne romantiske og humoristiske fortellingen er inspirert av Sapegins egen opplevelse som rottefanger! En huseier må kvitte seg med en plagsom rotte. Men når rotta tror at mannen gir henne gaver, tar relasjonen deres brått en uventet retning. Det skulle ta hele tre år å lage Huset på Kampen, og Sapegin ble senere belønnet med 30 priser for filmen.


Tekst: Cinemateket


Filmene er tillatt vist for alle, passer for de minste, og programmet varer i ca. 20 min.