11/09 14:00 Prinsesse Mononoke (9 år)

Kjøp
  • fra kr 75,00
  • 136 Igjen

I 1997 satte Prinsesse Mononoke Studio Ghibli og regissør Hayao Miyazaki på det internasjonale filmkartet. Tematisert rundt hvordan menneskets utvikling truer med å ødelegge jordas økosystem, er filmen mer aktuell enn noen gang.


Ashitaka er en ung prins fra 1300-tallets Japan, der guder og demoner lever side om side med menneskene. Etter å ha reddet en landsby fra en villsvindemon, blir Ashitaka rammet av en dødelig forbannelse, som også gir ham overmenneskelig styrke. For å finne en kur reiser Ashitaka til skogene i vest. I en by som utvinner jern havner han midt i en kamp mellom skogens voktere og sivilisasjonen, ledet av den sagnomsuste Prinsesse Mononoke og Jernbyens overhode Lady Eboshi.


Prinsesse Mononoke er mørk film med en fantastisk animasjon, og mest egnet for store barn. Hver scene i filmen er et kunstverk, med et utsøkt samspill mellom lyd og bilde.


Tekst: Cinemateket


Originaltittel: Mononoke-hime
Regi: Hayao Miyazaki
Skuespillere: Yuriko Ishida, Yoji Matsuda, Yuko Tanaka, Akihiro Miwa, Hisaya Morishige, Hitsuko Mori, Tsunehiko Kamijyo, Akihiro Miwa, Masahiko Nishimura, Kaoru Kobayashi
Manus: Hayao Miyazaki
Musikk: Joe Hisaishi
Sjanger: Animasjon / Eventyr
Nasjonalitet: Japan
Språk: norsk tale eller japansk tale med norsk tekst
Lengde: 2 t. 15 min.
Produksjonsår: 1997
Sensur: 9 år