15.05 13:00 Searching for Ingmar Bergman (9 år)

Kjøp
  • fra kr 75,00
  • 99 Igjen

Dette er den internasjonalt anerkjente regissøren Margarethe von Trottas nye dokumentarfilm om Ingmar Bergman. Her ser hun på Bergmans liv og arbeid fra flere vinkler, og lar oss møte noen av de viktigste menneskene som jobbet med Bergman foran og bak kamera, og tar oss med til steder som har vært viktige for Bergman selv og i filmene hans. Regissører som Ruben Östlund, Olivier Assayas og Mia Hansen-Løve forteller om sitt forhold til Bergman, og Margarethe von Trotta forteller sin historie om sitt eget møte med Bergman på kinoer i Paris på 60-tallet, og hva det har betydd for henne.


Searching for Ingmar Bergman kombinerer nye intervjuer med klipp fra filmene og masse opptak med Bergman selv. Her er det rom for både analytiske og personlige betraktninger – som når sønnen Daniel lurer på hvordan en mann som hadde et så reflektert forhold til hendelser i sin egen barndom, kunne være så ubrukelig som pappa selv?


Spilletid: 1t 37m (97 minutter)

Originaltittel: Ingmar Bergman - Vermächtnis eines Jahrhundertgenies

Produsert: Tyskland/Frankrike 2018

Regi: Margarethe von Trotta, Felix Moeller, Bettina Böhler

Skuespillere: Margarethe von Trotta, Liv Ullmann, Gunnel Lindblom, Ruben Östlund, Olivier Assayas, Mia Hansen-Løve, Jean-Claude Carrière, Carlos Saura, Stig Björkman, Daniel Bergman

Tale: Svensk, engelsk, tysk

Tekst: Norsk

Aldersgrense: 9 år