17/10 18:00 Idiotene (18 år)

Kjøp
  • kr 100,00
  • 141 Igjen

Med et gammelt hus som base bestemmer en gruppe mennesker seg for å utforske "idiotien". På fritiden agerer de utviklingshemmede for å utforske seg selv og samfunnet rundt seg. De søker utfordringer og selvinnsikt i å late som om de er psykisk handikappede, og de tøyer stadig grensene for hvor langt de kan gå i sine eksperimenter.


Ved en tilfeldighet treffer Karen tre medlemmer av gruppen, og blir ufrivillig involvert i deres spill. Hun forstår etter hvert hva de driver på med, og blir først sint, men etter hvert deltar også hun i deres avvik. Karen er forskjellig fra "idiotene". Hun kommer fra et miljø som ikke har tid til å filosofere over livet og dets kvaliteter. Hun er rotløs og gjemmer på en melankoli som ofte kommer opp til overflaten. Men sammen med "idiotene" finner hun trøst og forståelse uten nærgående spørsmål, og blir etter hvert tiltrukket av deres fandenivoldske spill. Hun fascineres av den gleden de viser og blir en av dem.

For Axel, et annet medlem av gruppen blir familielivet og arbeidet mer problematisk fordi "idiotene" stadig terroriserer hverdagen hans. Først er det bare på spøk, men senere blir det ikke bare morsomt. Axel er den eneste som forlater gruppen når "idiotien" utarter, men hendelsen bare styrker samholdet i resten av gruppen. De fleste blir for å leve ut de overdrevne følelsene av aggressivitet, nysgjerrighet og egoistisk, primitiv seksualitet. Det er mål på fullkommenhet når Stoffer foreslår å formalisere gruppens solidaritet. Hver medlem må gjennomgå en absolutt test. Testen må utføres hjemme i påsyn av nærmeste familie, og den vil "skille klinten fra hveten". Bare de sterkeste blir igjen.

Karen er den siste som må gjennomgå testen...


Skuespillere: Bodil Jørgensen, Jens Albibnus, Louise Hassing, Troels Lyby, Nicolaj Lie Kaas, Henrik Prip, Luis Mesonero

Regi: Lars von Trier

Nasjonalitet: Danmark

Språk: Dansk

Produksjonsår: 1998